Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
. -

 

Με αφορμή την τελευταία εξέλιξη στο «σήριαλ» της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Λήμνου με την υπόλοιπη Ελλάδα, ο υποψήφιος βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σηφουνάκης έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Από τη Δευτέρα οι κάτοικοι της Λήμνου θα βιώσουν πάλι την τραγική κατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με το Λαύριο με τη δρομολόγηση του πλοίου 'ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ'.
Η χαριστική σύμβαση που υπέγραψε ο Υπουργός ΥΕΝ κ. Κεφαλογιάννης με την εταιρεία ΣΑΟΣ για εξυπηρέτηση της γραμμής Λαυρίου – Αγίου Ευστρατίου – Λήμνου από το πλοίο 'ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ' επί 30 μήνες έχει ήδη δημιουργήσει απαράδεκτες καταστάσεις στα νησιά της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου που θα γίνουν απαράδεκτες τον επερχόμενο χειμώνα.
Η προσωρινή λύση του καλοκαιριού με τη δρομολόγηση του πλοίου 'ΕΞΠΡΕΣ ΛΗΜΝΟΣ' ήταν στάχτη στα μάτια της συντονιστικής επιτροπής των φορέων της Λήμνου.
Η εγκατάλειψη από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του έτοιμου προγράμματος μας για ναυπήγηση σύγχρονων πλοίων και αναβάθμιση της ακτοπλοΐας στο Αιγαίο οδηγεί πλέον τα νησιά σε οικονομικό μαρασμό. Όμως έφθασε η ώρα της κρίσης και οι κάτοικοι της Λέσβου, της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου έχουν λόγο για το μέλλον τους».